Aanstaande Evenementen

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Werfbezoek Sluis Evergem en Nieuwe dokken Gent – Artes

20 oktober @ 13:30 18:00

Woensdag 20 oktober vertrekken we in samenwerking met Artes om 13u30 vanuit Zwijnaarde met de bus richting de werken aan de sluis in Evergem. Na het bezoeken van deze werf rijden we naar de Nieuwe Dokken van Gent. We sluiten de namiddag af met een hapje en drankje, dit alles aangeboden door Artes!

Bestel tijdig je ticket, de plaatsen zijn beperkt! Let op: aanmelden verplicht voor het bestellen van een ticket.

Uniek bezoek in drooggezette sluis
In deze droge sluis worden de draaipunten (taatspotten en halsbeugels) en drukstoelen vernieuwd.

Eind april zijn we gestart met de structurele herstellingen aan de grote sluis te Evergem. Tijdens dit project worden bestaande technieken vervangen en gereviseerd om de werking opnieuw voor lange tijd te garanderen. Het vervangen van bestaande draaipunten en reviseren van de hydraulische cilinders van de sluisdeuren zal een groot aandeel van het project omvatten. Ten slotte worden de bestaande sluisdeuren aangepast ten opzichte van de nieuwe posities van de eerder geplaatste draaipunten. De sluisdeuren worden hiervoor gedemonteerd afgevoerd naar het atelier voor aanpassing. Dit laatste zal vanaf oktober ’21 plaatsvinden, na het droogzetten van de sluis. We maken van de gelegenheid gebruik om de sluis te reinigen. De sluisdeuren worden uitgehaald en aangepast in het atelier om nadien terug geplaatst te worden.

Voor deze werken werd een tijdelijke maatschappij opgericht met Victor Buyck Steel Construction. Artes Group
staat in voor alle betonwerken, het droogzetten en reinigen van de sluis.

Iconische landmark in Gent

Dit iconische gebouw maakt deel uit van de tweede bouwfase van het duurzame woonproject De Nieuwe Dokken in Gent dat ontwikkeld wordt door Schipperskaai Development. Met zijn 14 verdiepingen wordt dit gebouw
ongetwijfeld een nieuwe landmark aan de Gentse skyline.

In het noordveld komt Pergola, met zijn indrukwekkende terrassen en Bijoux, een boetiek gebouw met unieke entiteiten. De Pergola is ontworpen werd door Onix architecten evn valt op door zijn getrapte vorm opgetrokken in baksteen met houten pergolastructuur. Onix architecten hebben het gebouw met haar houtaccenten een Scandinavische look meegegeven. Dankzij die trapvorm hebben veel units ruime en exclusieve terrassen. De houten pergola-structuur maakt er heuse buitenkamers van. Klik hier voor meer info.

Gratis

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Werfbezoek Artes 20 oktober 2021
Vertrek om 13u30 in Zwijnaarde (gebouw 60), wees op tijd! Let op: aanmelden verplicht voor het bestellen van een ticket.
0.00
Onbeperkt