Vacancies

Here you can find companies with vacancies. If you find a vacancy interesting it is better to apply as soon as possible.

IMDC zoekt ingenieurs om onze bestaande teams te versterken. Voel jij je thuis in een van de volgende disciplines?

  • Coastal engineering
  • Hydraulic design & geotechnics
  • Navigation & nautics
  • River envineering
  • Hydraulische modellering

Als ingenieur zal je van bij aanvang ingezet worden op een breed scala van consulting- en engineeringprojecten in je specifieke discipline. Je krijgt echter de kans om je kennis zowel te verbreden als te verdiepen door op verschillende projecten te werken in verschillende stadia van een projectcyclus en dit in een (inter)nationale context. Je zal werken in een team van een tiental personen en wordt begeleid door een teamleider en senior collega’s. We investeren veel in opleiding en kennisdeling zodat je snel een hoog expertiseniveau kan bereiken.

Wie zoeken we?

 • Burgerlijk Ingenieurs met een eerste ervaring (via een thesis project of stage) of sterke interesse in hydraulisch ontwerp, waterbouw, baggeren, kustbeheer, numerieke modellering en/of met processen als hydrodynamica, sedimenttransport, klimaatverandering,…
 • Je houdt van analyseren van complexe problemen en het zoeken naar geïntegreerde oplossingen over de grenzen van je kernexpertise heen.
 • Met je zin voor initiatief denk je actief na om duurzame en innovatieve oplossingen aan onze klanten aan te bieden. We lossen hun problemen van vandaag én morgen op.
 • Door je verantwoordelijkheidsgevoel streef je samen met het projectteam naar het behalen van een vooropgestelde planning en de technische eisen met oog voor kwaliteit.
 • Je bent pro-actief, staat open voor feedback en je houdt van teamwerk.
 • Je werkt hoofdzakelijk op kantoor in Antwerpen maar staat ervoor open om kantoorwerk (voor korte of lange tijd, eventueel als expat) af te wisselen met een buitenlandse opdracht. We bieden ook de mogelijkheid tot thuiswerk en/of in ons flex kantoor te Gent.
 • Je drukt je vlot uit in het Nederlands en Engels, kennis van Frans of Spaans is zeker een meerwaarde.
 • We zoeken mensen die mee onze waarden onderschrijven: streven naar een hoge expertise, focus op de tevredenheid van onze klanten en duurzaamheid in onze projecten en onderlinge relaties.

Wie zijn we?

IMDC is ruim 35 jaar actief in een breed gamma van watergebonden domeinen waaronder baggertechnologie, kustverdediging, scheepvaart, haven- en offshore structuren, offshore energie, integraal waterbeheer, hydraulisch ontwerp, milieustudies en in situ meetcampagnes. IMDC heeft een sterke kennis in numerieke methodes, data-analyse en hydro-informatica ontwikkeld. Ons succes is volledig te danken aan de toewijding van alle medewerkers. Wij kijken verder dan onze eigen technische domeinen om zo een meerwaarde te bieden aan onze klanten. We geloven sterk in een atmosfeer van samenwerking en inspiratie en verwachten een innovatieve, klantgerichte mindset. We zoeken dan ook medewerkers die graag vooruit willen. Bij IMDC wordt voortdurend aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.

Wat bieden we?

IMDC biedt in de eerste plaats de mogelijkheid om mee te werken aan uitdagende en relevante projecten in de waterbouwkundige wereld. We reiken een stimulerende en jonge omgeving aan waarin we innovatie en een open geest sterk aanmoedigen. We investeren in jou door training en coaching aan te bieden zodat je jezelf optimaal kan ontwikkelen. We bieden hierbij meerdere carrièrepaden en doorgroeimogelijkheden aan. Je mag rekenen op een competitief salaris met tal van bijkomende voordelen.

Word jij onze volgende Expert in Water?

Reageer op een van onze vacatures (zie www.imdc.be en stuur je CV en motivatiebrief naar jobs@imdc.be, ter attentie van Eline Dinet.

Meer info?

www.imdc.be

Bedrijfsvoorstelling

Ingenieursbureau Norbert Provoost bvba (Gent) kent een stevige traditie in stabiliteitsstudies voor nieuwbouw, renovatie en restauratie en dit in diverse sectoren: scholen, kantoren, industrie, appartementen, woonzorgcentra, … Naast de afdeling stabiliteitsberekening zijn zij marktleider in het ontwerpen en begeleiden van de bouw van benzinestations. Ook studies van infrastructuurwerken voor projecten met een architecturale en/of landschappelijke meerwaarde behoren tot onze portfolio. Het bureau werkt heel klantgericht: duurzame en innovatieve oplossingen dragen daartoe bij, maar ook de goede samenwerking tussen alle partijen. Kwalitatief werk staat centraal: ze werken volgens duidelijk omschreven processen en standaarden die tot grote klantentevredenheid leiden.

Functieomschrijving

Als projectleider bent u verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de opvolging van de projecten. De projecten kunnen zeer divers zijn, waardoor er veel variatie zit in de job. U geeft leiding aan de tekenaars/ontwerpers bij de opmaak van de plannen. U kunt zelfstandig werken maar ook in teamverband met het afdelingshoofd en de andere projectleiders. Extern vertegenwoordigt u ons bureau en bent u het aanspreekpunt voor de bouwheren, de externe architectenbureaus en de aannemers voor uw projecten.

Profiel kandidaat

Je bent Master in de ingenieurswetenschappen: bouwkunde. Je bent geboeid door het echte ingenieurswerk. Je hebt leiderscapaciteiten en je houdt van teamwork in een dynamisch bedrijf.

Wij bieden

Technisch uitdagende projecten. Een aangename werksfeer in een dynamisch bedrijf met een vlakke structuur. Een comfortabele, ruime en rustig gelegen kantoorruimte op een vlot bereikbare en centrale ligging. Up-to-date werkmiddelen en infrastructuur. Voortdurende bijscholing via relevante opleidingen. Wij staan open voor persoonlijke initiatieven en ontwikkeling. Een motiverend verloningspakket.

Interesse?

Stuur je cv naar ingenieursbureau Norbert Provoost bvba, info@norbertprovoost.be. We behandelen je kandidatuur snel en discreet.

Meer info? http://www.norbertprovoost.be

Projectleider

Jouw functie

Je bent verantwoordelijk over de uitvoering en afhandeling van diverse montage- en/of bouwprojecten vanaf de overdracht tot en met de definitieve oplevering. Jij bent de schakel tussen de klant en de uitvoering. Tijdens de uitvoering ben jij het aanspreekpunt voor de bouwheer en het studiebureau. Je waakt over het respecteren van de gedetailleerde planning, de veiligheidsvoorschriften en over de productiviteit op de werf. Je stuurt de ploegen (arbeiders en onderaannemers) op de werven aan, begeleidt hen en helpt hen met technische vragen of moeilijkheden.

Jouw profiel

Je behaalde een diploma in de bouwkunde, ervaring in een soortgelijke functie is een pluspunt. Je bent een goede coördinator, je hebt een proactieve instelling en je bent een echte problemsolver. Je bent flexibel wat betreft je werkuren. Kennis van de Franse taal is een pluspunt.

Ons aanbod

Willy Naessens biedt je een uitdagende functie met verantwoordelijkheid. Tegelijk kan je meewerken aan de verdere groei van het bedrijf. De sfeer is jong en direct, het enthousiasme spreekt voor zich. De onderneming biedt je een aangepaste verloning volgens inzet en resultaten.

Technisch commercieel vertegenwoordiger West-Vlaanderen

Jouw functie

Je adviseert onze klanten in verband met de realisaties van hun projecten. Je bouwt een vertrouwensrelatie en een positief imago op voor het bedrijf. Je creëert daarvoor een win-win situatie met de klant door een open en eerlijke samenwerking na te streven. Door je enthousiasme en vakkennis weet je de klant, de architecten en de studiebureaus te overtuigen.

Jouw profiel

Je bezit liefst een master diploma in de bouwkunde of je bent gelijkwaardig door ervaring. Het spreekt voor zich dat je gepassioneerd bent door de bouwsector. Je hebt de ambitie om expert te worden in je vak. Je bent zelfzeker, vlot, communicatief en enthousiast. Uiteraard beschik je over een commerciële drive. Eveneens kan je goed met een computer overweg.

Ons aanbod

We bieden je een uitdagende functie met verantwoordelijkheid. Tegelijk kan je meewerken aan de groei van het bedrijf. De sfeer is jong en direct, het enthousiasme spreekt voor zich. Je komt terecht in een standvastige bedrijf met een succesvol team waar je een mooie commerciële carrière kan uitbouwen. De onderneming biedt je een degelijke opleiding, een aangepaste verloning volgens inzet en resultaten, met extralegale voordelen waaronder een firmawagen.

Stabiliteitsingenieur

Jouw functie

Als stabiliteitsingenieur ben je verantwoordelijk voor de stabiliteitsberekeningen van verschillende projecten waarbij je de dimensionering van funderingen, beton- & staalstructuren, gevel- & dak-elementen bepaalt en optimaliseert. Je wapent de structuurelementen in het 3D-tekenmodel en controleert alle productietekeningen van de verschillende elementen voordat deze in productie worden gegeven. Je werkt nauw samen met de verschillende ontwerptekenaars alsook met de operationele- en projectleiding.

Jouw profiel

Je hebt een goed technisch inzicht en analytisch vermogen. Je bent stressbestendig, je hebt een goede zelforganisatie en kan zelfstandig werken. Je bent nauwkeurig, stipt en flexibel. Je hebt een goede kennis Autocad en bent bereid Tekla te leren. Je bent in het bezit van het diploma Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde of Industrieel Ingenieur Bouwkunde (Master) of gelijkwaardig door ervaring.

Ons aanbod

Willy Naessens biedt je een uitdagende functie met verantwoordelijkheid. Tegelijk kan je meewerken aan de groei van het bedrijf. De sfeer is jong en direct, het enthousiasme spreekt voor zich.

Meer info? https://www.willynaessens.be/nl/

Bedrijfsvoorstelling

Arcadis is de leidende, wereldwijd opererende ontwerp- en adviesorganisatie op het gebied van natuurlijke en gebouwde omgeving. Samen met onze klanten leveren we uitzonderlijke en duurzame resultaten.

Afgestudeerd als Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde en op zoek naar een job waarbij je de nodige ondersteuning krijgt om een expert te worden binnen het domein van multidisciplinaire infrastructuurprojecten (bruggen/sluizen/tunnels/kaaimuren/waterbouw)? Dan willen wij jou ontmoeten!

Projectleider HVAC en Gebouwentechnieken

Functie

Als Project Leider HVAC & Gebouwentechnieken werk je mee aan investerings- en renovatie projecten van industriële en residentiële toepassingen (gaande van gebouwen technieken, HVAC-installaties, stookplaatsen, liften, sanitaire ruimtes,…). Je zal ons enthousiaste Site Based Team versterken dat instaat voor het begeleiden van geplande investerings- en renovatie projecten, vertrekkende vanuit de studie tot de uiteindelijke realisatie van de installaties.

De Project Ingenieur zal verantwoordelijk zijn voor volgende taken:

 • Opmaken van het studiedossier en lastenboeken
 • De projectcoördinator bijstaan voor de opvolging van de projecten
 • Bespreking van de specificaties met de interne klant
 • Opmaken van het studiedossier en lastenboeken
 • Analyse & opvolging van offertes
 • Toewijzing opdracht aan aannemers
 • Het overleg met de opdrachtgevers en aannemers tijdens de volledige projectcyclus, van de studie tem de uitvoering
 • Opvolging van de planning en organisatie, het budget, de kwaliteit en veiligheid tijdens het projectproces
 • De opvolging van de werkzaamheden op de werf
 • Organiseren van oplevering, as-built en afsluiting project

Profiel

 • De Projectingenieur is in het bezit van een Bachelor of Master diploma in een technische richting (bv Klimatisatie, Elektromechanica)
 • Ervaring binnen HVAC.
 • Kennis van AutoCAD is een vereiste, E-Plan is een pluspunt.
 • Naast het Nederlands heb je een goede basis van het Engels en Frans

Aanbod

ARCADIS Belgium biedt je een boeiende en aangename werkomgeving waarin je jezelf kan ontplooien, met ruimte voor ontwikkeling, eigen initiatief én verantwoordelijkheid. We beschikken over een ruime waaier aan opleidingen waarbij we inzetten op jouw talenten. We vinden de work-life balans van al onze medewerkers enorm belangrijk, wat zich vertaalt in glijdende werkuren en flexwerk. Ook thuiswerk behoort tot de mogelijkheden. Verder bieden we je een heel pakket aan extralegale voordelen, denk maar aan maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, en extra verlofdagen. Op een duurzame manier naar het werk? Bij ARCADIS kan het! Onze kantoren zijn op wandelafstand van het openbaar vervoer. Daarnaast krijg je heel wat mobiliteitsvoordelen: terugbetaling openbaar vervoer, een fietsvergoeding, Cambio, en – afhankelijk van je functie – een bedrijfswagen. Benieuwd naar wat jouw toekomstige collega’s te vertellen hebben over ARCADIS? Bekijk hier enkele testimonials

Junior Stabiliteits Ingenieur (multidisciplinaire infrastructuurprojecten)

Taken

Als Junior Stabiliteits Ingenieur over civiele werken is jouw kennis en expertise een speerpunt bij de verdere ontwikkeling van onze infrastructuurprojecten. Bij Arcadis krijg je de ruimte en vrijheid om ervoor te zorgen dat jouw kennis-en productontwikkeling binnen je vakgebied steeds up-to-date blijft.

 • Samen met je team realiseer je grote infrastructurele projecten in opdracht van aannemers en overheid.
 • Je ontwerpt en berekent structuren en funderingen van beton- en staalconstructies voor bruggen, sluizen, tunnels, kaaimuren, waterbouw,…
 • Je stelt meetstaten en lastenboeken op.
 • Je overlegt gedurende de looptijd van het project met de klanten, architecten en andere partijen.

Profiel

 • Je beschikt over een diploma Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde.
 • Je hebt een uitgesproken interesse in civiele techniek: infrastructuurwerken en waterbouwkunde.
 • Een eerste werkervaring in stabiliteitsstudies is een plus, geen must.
 • Je hebt interesse om je tot een polyvalent stabiliteitsingenieur te ontwikkelen.
 • Je bent een communicatieve teamplayer en sterk in organisatie.
 • Je bent in staat klant- en resultaatgericht te handelen.

Ons aanbod

Arcadis biedt je een boeiende en aangename werkomgeving waarin je jezelf kan ontplooien, met ruimte voor ontwikkeling, eigen initiatief én verantwoordelijkheid. We beschikken over een ruime waaier aan opleidingen waarbij we inzetten op jouw talenten.

We vinden de work-life balans van al onze medewerkers enorm belangrijk, wat zich vertaalt in glijdende werkuren en flexwerk. Ook thuiswerk behoort tot de mogelijkheden. Verder bieden we je een heel pakket aan extralegale voordelen, denk maar aan maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, en extra verlofdagen.

Op een duurzame manier naar het werk? Bij Arcadis kan het! Onze kantoren zijn op wandelafstand van het openbaar vervoer. Daarnaast krijg je heel wat mobiliteitsvoordelen: terugbetaling openbaar vervoer, een fietsvergoeding, Cambio, en – afhankelijk van je functie – een bedrijfswagen.

Benieuwd naar wat jouw toekomstige collega’s te vertellen hebben over Arcadis? Bekijk dan hier wat ze te vertellen hebben!

JProjectingenieur Riolering

Onze VISIE bij ARCADIS is al snel onze PASSIE geworden: Improving the quality of life. Deze passie, onze mensen en de samenwerking met onze klant geven ons de kans om de toekomst van de wereld vorm te geven. Diploma op zak en interesse om aan de slag te gaan binnen een dynamische werkomgeving met ruimte voor initiatief en zelfontplooiing? Dan willen wij jou ontmoeten!

Welke uitdaging ga je aan?

Als Projectingenieur ondersteun je maximaal een aantal projectleiders die de eindverantwoordelijkheid dragen van een reeks rioleringsprojecten, gaande van eenvoudige tot multidisciplinaire en zeer complexe. Je werkt zelfstandig concepten en ontwerpen uit op vlak van riolering/wegenbouw/buffering/infiltratievoorzieningen ed. Je bereidt berekeningen, nota’s, verslagen voor en staat eveneens in voor de opmaak van meetstaten en bestekken. Jewerkt heel nauw samen met technische experten en een internationaal team van ontwerpers en tekenaars.

Wat heb jij in je mars?

Je hebt een diploma Industrieel of Burgerlijk ingenieur, optie bouwkunde, civiele techniek of elektromechanica. Een eerste werkervaring is meegenomen, maar geen must. Belangrijker is je enthousiasme en interesse om een carrière uit te bouwen binnen het domein van riolering. Binnen de functie is kennis van de wetgeving op overheidsopdrachten / standaardbestek 250 / hydraulica van belang, maar dat kan je binnen het team leren. Breng vooral je sterk organisatievermogen mee, zodat je het overzicht kan houden over de diverse projecten en de juiste prioriteiten weet te stellen zonder de details uit het oog te verliezen.

Wat mag je van ons verwachten?

Arcadis biedt je een boeiende en aangename werkomgeving waarin je jezelf kan ontplooien, met ruimte voor ontwikkeling, eigen initiatief én verantwoordelijkheid. We beschikken over een ruime waaier aan opleidingen waarbij we inzetten op jouw talenten.

We vinden de work-life balans van al onze medewerkers enorm belangrijk, wat zich vertaalt in glijdende werkuren en flexwerk: werken vanuit het kantoor dat je best past, of van thuis uit. Verder bieden we je een heel pakket aan extralegale voordelen, denk maar aan maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, en extra verlofdagen.

Op een duurzame manier naar het werk? Bij Arcadis kan het! Onze kantoren zijn op wandelafstand van het openbaar vervoer. Daarnaast krijg je heel wat mobiliteitsvoordelen: volledige terugbetaling openbaar vervoer, een fietsvergoeding, Cambio,… Arcadis betaalt zelfs een deel van je nieuw aangekochte (elektrische) fiets terug!

Benieuwd naar wat jouw toekomstige collega’s te vertellen hebben over Arcadis? Bekijk dan op onze website wat ze te vertellen hebben!

Meer info? http://www.jobsarcadisbelgium.be/

Doel van de functie:

Als werfleider draagt u de verantwoordelijkheid voor de organisatie en de uitvoering van een bouwproject.

Taken:

 • U bepaalt in overleg met de projectleider, de algemene organisatie van de werf en staat hiervoor in.
 • U fungeert als aanspreekpunt voor de meestergast en arbeiders, evenals voor de onderaannemers.
 • U neemt actief deel aan de werfvergaderingen.
 • U bestudeert de dossiers (lastenboek, meetstaat en plannen).
 • U controleert de uitgevoerde werken op hun juistheid en neemt indien nodig actie.
 • Veiligheid, kwaliteit, organisatie, snelheid en juistheid zijn uw kerntaken.
 • U rapporteert aan de projectleider.
 • Bovenstaande taken voert u uit volgens voorgeschreven veiligheids-, milieu en kwaliteitsvoorschriften

Uw profiel:

 • U bent ingenieur bouwkunde.
 • U kan terugblikken op minstens 2 à 3 jaar ervaring in een gelijkaardige rol en u beschikt over een goed technisch inzicht en een uitstekende technische vakkennis.
 • U bent communicatief sterk en beschikt over de nodige overtuigingskracht.
 • U geeft blijk van goede organisatorische capaciteiten en u gaat planmatig te werk.

Ons aanbod:

 • Een kwalitatief hoogstaand en organisatorisch sterk uitgebouwd bedrijf.
 • Een open bedrijf met een open communicatiestijl en een aangename werksfeer, waar plaats is voor waardering en autonomie.
 • Doorgroeimogelijkheden en een attractief salarispakket.

Interesse in de vacature Werfleider?

Tel. 09 325 75 75 of vacatures@nvvandenbussche.be

Meer info? http://www.nvvandenbussche.be/jobs/

Functie:

 • Als projectleider volg je, samen met een hoofdprojectleider, de bouwwerken op van A tot Z;
 • Je geeft leiding aan eigen bekisters- en metsersploegen;
 • Je bent verantwoordelijk voor de bestelling van alle benodigdheden op de werf;
 • Je stelt de werfplanning op en houdt toezicht op de naleving ervan;
 • Je maakt contracten op met onderaannemers;
 • Je staat in voor het opmaken en nakijken van vorderingsstaten en facturen van leveranciers en onderaannemers;
 • Je bent aanwezig op werfvergaderingen met het bestuur, de architect, studiebureaus, nevenaannemers en de veiligheidscoördinator;
 • Je houdt toezicht op de veiligheid en gezondheid op de werf.

Profiel:

 • Je hebt een master Industrieel ingenieur bouwkunde;
 • Je hebt een hoge zelfstandigheidgraad;
 • Je kan goed organiseren en coördineren.

Aanbod:

 • Een aantrekkelijk loon als projectleider.
 • Extralegale voordelen waaronder een firmawagen.
 • De mogelijkheid om door te groeien binnen een bedrijf in voortdurende expansie.
 • Een informele werksfeer binnen een team van enthousiaste, dynamische en professionele collega’s.

Interesse, of wens je meer info? Schrijf, bel of mail naar:

Anke Stevens – HR Manager

Telefoon: 052/45.65.12

Mail: sollicitatie@juri.be

Meer info? www.juri.be

Wyckaert is een algemene aannemer en al meer dan 125 jaar een vaste waarde en betrouwbare referentie. We zijn een stabiele partner voor uw bouwprojecten in een breed gamma van sectoren.

Onze makkelijk bereikbare site in Gent vormt de ideale uitvalsbasis voor onze werven. Deze bevinden zich hoofdzakelijk in Oost- en West Vlaanderen. Maar ook Antwerpen en Brussel behoren tot ons werkterrein. Ons team bestaat uit een vaste kern van meer dan 140 mensen. Zij vormen de fundamenten van onze onderneming. Geen ego’s, diva’s of tafelspringers, maar realistische denkers en doeners die een hecht team vormen. Binnen dit team heersen collegialiteit en een positieve groepsdynamiek. Deze sfeer draagt ertoe bij dat ervaring en kennis binnen de onderneming blijven. Als groeiende onderneming met ambitie blijven we graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de bouwwereld. Zowel op technologisch als ICT vlak investeren we en geven we onze medewerkers de kans om opleidingen te volgen. Kortom, 125 jaar ervaring en toch leren we voortdurend bij. Op regelmatige basis breiden we ons team uit met nieuwe krachten om de groei en de uitbouw van onze onderneming te ondersteunen.

Ter versterking van Wyckaert bouwonderneming, zijn wij steeds op zoek naar pas afgestudeerde ingenieurs om in dienst te komen als assistent-werfleider naast een ervaren iemand. Afhankelijk van eigen capaciteiten/wil en inzet heb je dan de mogelijkheid om verder te groeien tot werfleider/ projectleider of naar de calculatiedienst. Stuur gerust je CV naar info@wyckaert.eu , en dan maken we snel een afspraak. Wij zullen je met veel plezier de dagindeling en werking van Wyckaert uitleggen.

Hopelijk tot dan!

Meer info? http://www.wyckaert.eu

Our company

SECO Group was founded in 1934, as the first independent and neutral technical partner of the construction industry. Through certification, technical inspection services and advisory, SECO Group contributes to improve safety, reduce risk and optimize solutions for our partners in their construction projects – buildings and infrastructure. For more than 80 years, owners, investors, architects, engineers, developers and property managers have been relying on our expert services to acquire, develop, build, maintain and manage infrastructure and real estate property.
SECO Group operates in the Benelux region, but has grown steadily with offices in Belgium (HQ), Luxembourg, The Netherlands, Poland, France and Vietnam and assignments on projects worldwide.

SECO Group is looking for enthusiastic and ambitious talents to join the company, as Project Engineer Buildings/Civil Works.

Job description

The Project Engineer is in charge of monitoring technical aspects on a wide range of projects in the building construction sector and/or civil works construction sector. He is involved in overseeing the projects from the initial planning phase right through to the building being opened for use.

Establishing a relationship with the client built on trust and dialogue is an essential part of the engineer’s role. Clear and transparent communication is the key to the successful completion of assignments and projects.

The Project Engineer should be interested structures and stability calculations, architectural design, technical installations, energy& comfort, Fire safety,… They should be interested in technological building innovation. The Project Engineer makes his expertise to the team and the client.

Your profile

 • Civil engineer in construction
 • Languages: Dutch / French/ English
 • Goal-oriented, ability to plan, independent worker
 • Commitment to the profession, focused on personal development, keen to acquire more expertise but also explore management options
 • Capable of establishing and strengthening contact with the client, able to communicate clearly both within and outside the company, analytical capability and solution-oriented (flexibility)

Job vacancies

SECO is a people-oriented company which is active on an international scale, and its employees recognise the importance of mutual respect and personal involvement. Your role, which will evolve continually, will see you making use of a wealth of expertise, becoming involved in a diverse range of projects and making contact with partners around the world. You will have access to high quality ongoing training both internally and externally. SECO offers a salary package with a number of extra-legal benefits adapted to your role. The offices are located in the heart of the capital city (easy access by public transport or car parking facilities). We also have a local hub in Ghent and Luik

Interest, or would you like more info?
Mail: jobs@seco.be

Meer info? http://www.groupseco.com/en

Zoals kort toegelicht op de beurs, zijn wij een in Gent gevestigd consultancy-bedrijf gespecialiseerd in het managen, regisseren, en coördineren van middelgrote tot grootschalige bouwprojecten en vastgoed-ontwikkelingen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Naargelang de inhoud van de opdracht, treedt A-RES op als gedelegeerd bouwheer of adviseur van de bouwheer en bewaakt als dusdanig de timing, de kwaliteit en het budget van ieder project. A-RES is vandaag betrokken bij uiteenlopende en spraakmakende projecten zoals de toekomstige Stadsbibliotheek van Gent beter gekend als ” De Krook”,  de Vooruit -, de Kleindokkaai – en de Bijloke te Gent, alsook het Jules Bordet Instituut te Brussel, ed..

De specifieke rol die wij vervullen in een bouwtraject, is uniek gelet op de bevoegdheden die aan A-RES toevertrouwd worden en diens draagwijdte doorheen alle beleidsniveau’s van het bouwproces.

Ten gevolge van een uitbreiding van de opdracht-portfolio, beoogt A-RES zich te versterken met getalenteerde en gemotiveerde collega’s die zich wensen te ontwikkelen tot zelfstandige project managers onder begeleiding van de senior partners en dit temidden een jong en dynamisch team. De openstaande opportuniteiten bij A-RES zijn op heden de volgende:

Meer info? http://a-res.be/jobs/

Bedrijfsvoorstelling

SBE is een innovatief studie-, teken- en ingenieursbureau met meer dan 25 jaar ervaring. Met referenties over de hele wereld kan SBE terecht gezien worden als een gevestigde waarde in de sector. Momenteel zijn er meer dan 100 werknemers tewerkgesteld bij SBE waardoor het studiebureau tot de grootste in België behoort. Het kantoor is gevestigd te Sint-Niklaas.

 

In de loop der jaren heeft SBE zijn diensten ondergebracht in 5 pijlers: waterbouwkunde, burgerlijke bouwkunde & infrastructuur, geotechniek, industriële constructies & gebouwen en elektromechanica. Iedere afdeling telt zijn eigen experten, project managers, ingenieurs en CAD designers. Dit laat het bedrijf toe om een full-service aan de klant te bieden.

 

SBE streeft een duurzame samenwerking met de klant na. Hierbij wordt er steeds in samenspraak met de klant gezocht naar de meest kwalitatieve, duurzame en best uitvoerbare oplossing.

 

Vacatures

SBE heeft een goed gevuld orderportefeuille en is voortdurend op zoek naar gemotiveerde projectingenieurs om ons dynamische team te versterken. Daarnaast staat SBE steeds klaar om een boeiende stage aan te reiken aan gemotiveerde studenten bouwkunde.

Maak werk van je carrière en solliciteer snel: www.sbe.be/en/careers

Meer info? http://www.sbe.be/en/careers

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Je wordt projectingenieur in de afdeling stabiliteit.

 • Je staat als projectingenieur in voor de opdrachten met betrekking tot de stabiliteit van gebouwen, van ontwerp tot oplevering. Dit zowel in de private als de openbare sector.
 • Je begint bij het uitwerken van een voorstudie, waarna een definitieve studie wordt opgemaakt.
 • Je stuurt onze tekenaars aan bij het opmaken van bekistings – en wapeningsplannen.
 • Voor de aanbesteding worden meetstaten en bestekken opgemaakt.
 • Eens de werken opgestart zijn, sta je in voor de controle op de werken.

KWALIFICATIES

 • Je hebt minstens vijf jaar ervaring achter de rug.
 • Kennis van rekenpakketen is noodzakelijk.
 • Bouwkundig inzicht en technische correctheid zijn in deze functie onontbeerlijk.
 • Je bent een teamplayer die autonoom zijn/haar taken tot een goed einde kan brengen.
 • Oog voor detail en precisie typeren u, evenals uw leergierige ingesteldheid.
 • Talen: N/F/E (kennis van Frans en Engels zijn een troef maar niet noodzakelijk).

WIJ BIEDEN JOU

 • Werken in een prettige en dynamische sfeer met een 35-tal jonge collega’s.
 • Continue bijscholing en opleiding staan bij ons centraal.
 • Wij zorgen voor een ondersteunende omgeving en bieden voldoende doorgroeimogelijkheden.
 • Starten met een aantrekkelijk salarispakket.
 • Samenwerking op lange termijn.

INTERESSE?

Mail bij voorkeur je gegevens naar wv@bmengineering.be 
Voor inlichtingen kan u steeds terecht bij Wouter Vandenabeele op het nr. 051/20.06.65

Meer info? http://www.bmengineering.be/

Herbosch-Kiere is een aannemer van waterbouwkundige werken in Europa met zetel te Kallo (Linkeroever Antwerpen). Herbosch-Kiere maakt deel uit van Eiffage Benelux, een sterke en gediversifieerde groep met meer dan 2.000 medewerkers in de Benelux. Momenteel zoeken wij voor onmiddellijke aanwerving een INGENIEUR BOUWKUNDE voor werfleiding in binnen- en buitenland.

Functie

Je zorgt voor de praktische werfopvolging en staat in voor de coördinatie en controle van de werken uitgevoerd door eigen werknemers en onderaannemers. Hiernaast sta je eveneens in voor de dagelijkse technische en administratieve leiding van een project m.i.v. het implementeren van het algemene beleid op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu.

Profiel

Je genoot een bouwkundige opleiding (Industrieel Ingenieur Bouwkunde) of gelijkwaardig door ervaring en vertoont een bijzondere interesse voor waterbouwkundige werken. Je hebt zin voor organisatie, werkt nauwkeurig en kan goed functioneren in teamverband. Je hebt perfecte kennis van de Nederlandse taal, goede noties van Engels en Frans en kan vlot werken met de meest gangbare PC-toepassingen.

Aanbod

Wij bieden jou een gevarieerd takenpakket in een solide bedrijf en een competitief salaris aangevuld met een uitgebreid pakket extra legale voordelen (groepsverzekering, invaliditeitsverzekering, hospitalisatieverzekering, een bedrijfswagen, Iphone, maaltijdcheques, ecocheques e.a.)

Contact

Herbosch-Kiere n.v. – T.a.v. De Heer Patrick De Bock – Haven 1558 – Sint-Jansweg 7 – B-9130 Kallo
Mail: PDeBock@hk.eiffage.be
T 03/570.04.28
F 03/575.03.10
GSM 0496/575.029

Meer info? http://www.herbosch-kiere.be

BuildSoft is een Belgisch softwarebedrijf met hoofdzetel in Merelbeke, opgericht in 1989, gespecialiseerd in de ontwikkeling van berekeningsprogramma’s voor de analyse van structuren in gewapend beton, staal en hout. Momenteel is BuildSoft de eerste leverancier van rekensoftware op de Belgische markt. In het buitenland verkopen we rechtstreeks, zoals in Nederland en Frankrijk, of via distributiekanalen zoals in Zuid- en Oost-Europa, Scandinavië, China, UK, Zuid- Amerika … . Onze softwareprogramma’s Diamonds, PowerConnect, ConCrete en BIM Expert worden volledig in huis ontwikkeld door een team van bouwkundige ingenieurs. We onderscheiden ons verder in de markt door een snelle en accurate dienstverlening.

Functieprofiel:

 • een sterk analytische geest
 • een sterke affiniteit met informatica
 • een teamplayer
 • kennis van C# is een pluspunt, maar geen must

Functiebeschrijving:

 • Na een interne opleidingsperiode zal je actief meehelpen aan het verder uitbouwen van ons programma-aanbod.
 • Je zoekt mee naar theoretische oplossingsmethoden voor nieuwe berekeningsproblematieken

Heb je interesse om ons team te vervoegen of wens je meer informatie over deze vacature, neem dan snel contact op met ir. Geert Goossens ( geert.goossens@buildsoft.eu ) of 09 252 66 28.

Meer info? http://www.buildsoft.eu/nl

Willemen Groep is op zoek naar jou!

Willemen Groep is vandaag de grootste familiale Belgische bouwgroep. De uitbouw van de Groep raakte tijdens de vierde generatie in een stroomversnelling, o.a. met de overname van aannemingsbedrijven als Franki (1998), Cosimco (2005), Groep De Waal (2005) en wegenbouwers Aswebo (2011), Aannemingen Van Wellen (2014) en Kumpen (2018).

We bieden onze klanten een bijzonder complementaire waaier aan bouwactiviteiten, gaande van civiele projecten, over industriebouw, residentiële en utilitaire projecten, tot wegenbouw, al dan niet in combinatie. Zowel op nationaal als internationaal gebied scoren wij met onze groep.

Wij houden van een no-nonsense bedrijfscultuur met veel zin voor initiatief en ondernemerschap. Als werkgever kunnen wij jou een mooie opleiding bieden die wij op maat van je behoeften en interesses creëren. Binnen onze groep krijg jij alle kansen om als young potential te timmeren aan je loopbaan. Hiernaast mag je rekenen op een competitieve verloning met een aantrekkelijk pakket aan extralegale voordelen. Ter versterking voor onze uitvoering zijn wij actief op zoek naar meerdere juniors voor onze uitvoering in de vorm van assistent-werfleiders en assistent-projectleiders.

Assisten-projectleider

Als assistent projectleider ben je mede verantwoordelijk voor de uitvoering van de toegewezen bouwplaatsen, zowel op technisch als op budgettair vlak. Je helpt de werf te leiden als een bedrijf op zich in samenwerking met een werfleider. De projectleider is jouw hulp en toeverlaat.

Functie

 • Assistentie op vlak van werfvoorbereiding en uitvoering
 • Controle m.b.t. materiaalbeheer, onderaannemers en leveranciers
 • Voorbereiding en opvolging van min- en meerwerken
 • Voorbereiding van afrekeningen, vorderings- en voortgangsstaten
 • Controle op uitvoering, veiligheid en kwaliteit
 • Uitwerking van uitvoeringsdetails
 • Start- en werfvergaderingen voorbereiden en begeleiding van toolboxmeetings
 • Maandelijkse werkplekinspecties

Assisten-werfleider

Als assistent-werfleider ben je medeverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding op de werf. Je bereidt de werkzaamheden voor, coördineert en volgt ze op. Je beheert het gebruik van het materieel, controleert de toeleveringen en zorgt voor een correcte personeelsplanning. Je ziet toe op de veiligheid op de werf. Je geeft leiding aan meerdere ploegen in samenspraak met de werfleider. Als assistent-werfleider rapporteer je aan de werfleider en projectleider met wie je een open communicatie hebt.

Functie

 • Dagelijkse leiding op de werf ter ondersteuning van de werfleider
 • Werkzaamheden voorbereiden, coördineren en opvolgen
 • Beheer van materieel, controleren toeleveringen en personeelsplanning
 • Over veiligheid waken
 • Leiding geven aan meerdere ploegen

Gezochte profiel voor beide functies

 • Je bent in het bezit van een bouwtechnisch diploma
 • Je bent flexibel naar regio en werktijden
 • Je kan organisatorisch talent aantonen en bent een geboren leider
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B
 • Kennis van de Franse taal is een pluspunt

Meer info over deze vacature vind je hier.

We kijken er naar uit om jou te ontmoeten!

Meer info? http://www.willemen.be/nl/werken-bij-willemen-groep

BIM manager

Artes Group staat op het punt om een BIM-divisie uit te bouwen op groepsniveau en zoekt hiervoor een BIM Manager! De bedoeling, door de implementatie van deze cel, is onze uitvoeringsfases efficiënter en vlotter te laten verlopen. Als BIM Manager ben je in eerste instantie verantwoordelijk voor zowel de strategische uitbouw als de operationele uitwerking. Na verloop van tijd, wordt er door jezelf een team uitgebouwd die de operationele zaken overnemen.

Artes Group niveau 

 • Je bent lid van de sectorale cluster gespecialiseerd rond BIM.
 • Je werkt de BIM-visie met bijhorende BIM doelstelling uit voor de Artes Group en bewaakt deze
 • In nauw overleg met onze ontwikkelaar Vanhaerents, denk je mee over de noden in de studie- en ontwerpfase
 • Je brengt de BIM-doelstellingen van de Artes Group over naar de (externe) leden van het ontwerp- en uitvoeringsteam. Je laat daar de interne afspraken respecteren.

Werf niveau 

 • Je wordt door diverse werven geconsulteerd over de haalbaarheid en meerwaarde van de implementatie van BIM op hun project. Je adviseert hen op basis van jouw inzichten en kennis. Je gaat met andere woorden na of een werf BIM-valid is
 • Je ontwikkelt een roadmap die werven dienen te gebruiken bij het implementeren van BIM, je zorgt er ook voor dat deze roadmap effectief toegepast wordt in de praktijk

Operationeel niveau 

 • Je ontwikkelt concrete tools, normen, procedures, … die intern gebruikt zullen worden
 • Je maakt een BIM-uitvoeringsplan/protocol. Je stelt deze niet enkel op maar bewaakt ook de toepassingen
 • Je legt een kennis bibliotheek aan die door Artes Group geconsulteerd kan worden
 • Je richt een PIM op (centraal project informatiemanagement systeem)

Profiel

 • Je bezit een diploma in de bouwkunde (industrieel of burgerlijk ingenieur)
 • je hebt een ICT knobbel, dus een affiniteit met diverse programma’s (PIM, Excel, Revit/Autocad,…)
 • Je bent iemand die meedenkt met de mensen in de uitvoering, je kunt in een vergadering jouw mening duidelijk overbrengen maar ook zorgen dat alle partijen aanbod komen. Communicator en coördinator zijn de twee woorden die dit het best omschrijven
 • Mensen omschrijven jou als een ‘trekker’. Je krijgt voldoening uit het uitbouwen van zaken maar werkt de bijhorende operationele zaken ook uit op een kwalitatieve en volledige manier.

Aanbod 
Je zal aan de wieg staan van onze BIM-afdeling op Artes Group niveau! Dit is een unieke kans om jouw stempel op iets te drukken en mee uit de grond te stampen. Wij bieden een verloningspakket dat meegroeit met de functie en jouw inzet. Je plaats van tewerkstelling (Zeebrugge of Kruibeke) zal in functie van je woonplaats zijn.

Interesse? Stuur je motivatie en cv tav Bo Van de Kerckhove bo@artesgroup.be

Bouwkundig tekenaar

Als bouwkundig tekenaar binnen onze prefab afdeling, sta jij in voor het uittekenen van de te produceren prefab elementen. De collega’s binnen de Artes Group, bezorgen jou hun plannen en op basis daarvan ga jij aan de slag. Proactief neem jij met hen contact op voor het verkrijgen van eventuele bijkomende informatie. Na definitieve goedkeuring door alle partijen, gaan de uitgetekende elementen in productie. Op deze manier draag jij vanuit Kruibeke en onze Prefab afdeling bij tot de realisatie van meerdere Artes werven over gans België.

Het profiel 
Je hebt een bachelor diploma op zak, binnen een bouwkundige richting. Je kan vlot overweg met 2D tekenprogramma’s. Communicatief ben je sterk genoeg om de nodige informatie te verkrijgen van onze verschillende collega’s in de uitvoering. Het belang van nauwkeurigheid en een correcte planning schat je correct in.

Aanbod 
Wij bieden jou een job binnen een veelzijdige en financieel gezonde groep. Bij jouw opstart, zal er een interne opleiding voorzien worden zodat je de nodige programma’s snel onder de knie krijgt. Eens een paar werven bezoeken om aan de lijve te zien welke impact jouw werk zal hebben, is zeker een must.

Interesse? Stuur je motivatie en cv tav Bo Van de Kerckhove bo@artesgroup.be

Projectingenieur Technieken

In eerste instantie zal je op een werf opgeleid worden door een ervaren collega in elektriciteit, HVAC en sanitair. Daar leer je dus het reilen en zeilen van een werf, de kneepjes van het vak. Na deze opleidingsperiode, ben je in ruime mate verantwoordelijk voor de volledige praktische organisatie en totaaluitvoering voor het luik technieken van 1 of meerdere werven. Dit zowel op technisch, commercieel als financieel-administratief vlak. Na de door jou gevoerde onderhandelingsfase, stuur je onze onderaannemers aan om de projecten vlot te laten verlopen. Wekelijks vergader je met de bouwheer, architect, etc. over het verloop van de werken. Dit doe je in nauwe samenwerking met het bouwteam. Daarnaast word je ook in de voorbereidende fase van een dossier betrokken door de aanbestedingsdienst om optimaal gebruik te maken van jouw kennis en expertise. Je geeft jouw visie mee op de aanpak, de varianten, de offertes die aangevraagd moeten worden etc. Het doel is steeds om de gekende Artes kwaliteit te leveren binnen de vooropgestelde planning en met de gewenste financiële resultaten. Dit doe je voor 1 of 2 grotere werven tegelijk en telkens in een constructieve samenwerking met het bouwteam.

Profiel 
Iemand met een masteropleiding in bouwkunde, elektromechanica, energie, etc. die op de werf actief wil zijn. Je ziet jezelf als een teamplayer die gedreven, communicatief alsook organisatorisch sterk is. Verantwoordelijkheden spreken je aan en motiveren jou om de beste resultaten neer te zetten.

Aanbod 
Binnen de Artes Group werken wij actief aan een constructieve werksfeer, waar iedereen elkaar ondersteunt waar mogelijk. De functie omvat veel verantwoordelijkheden en dus de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling en het behalen van resultaten.

Interesse? Stuur je motivatie en cv tav Bo Van de Kerckhove bo@artesgroup.be

Werkvoorbereider BIM

Als werkvoorbereider BIM speel je een belangrijke rol op de werf en in het werfteam. Je werkt ter plaatse op de werf, waardoor je alles van dichtbij kan opvolgen en direct resultaat ziet van jouw werk. Onder leiding van de projectleider neem je volgende verantwoordelijkheden op:

  • Controleren en nazien van uitvoeringstekeningen van leveranciers
  • Rechtstreeks contact met de opdrachtgever
  • Tekenen van detail – en projecttekeningen
  • Opmaken van meetstaten
  • BIM technologie toepassen op de werf

Profiel

 • Je bent in het bezit van een Master of Bachelor diploma Bouwkunde.
 • Je kan vlot overweg met Autocad 2D. Kennis van Revit is een pluspunt.
 • Verantwoordelijkheden opnemen schrikken je niet af.
 • JNaast goed plannen en organiseren, kan je vlot omgaan met mensen.
 • Je slaagt erin om veel dingen tegelijk te doen en het overzicht te behouden.
 • Je wil graag jouw steentje bijdragen bij technisch uitdagende projecten. Je bent bereid je mits een opleiding te verdiepen in het BIM-verhaal.
 • Als schoolverlater kom je ook in aanmerking voor deze rol.

Werf niveau 

 • Je wordt door diverse werven geconsulteerd over de haalbaarheid en meerwaarde van de implementatie van BIM op hun project. Je adviseert hen op basis van jouw inzichten en kennis. Je gaat met andere woorden na of een werf BIM-valid is
 • Je ontwikkelt een roadmap die werven dienen te gebruiken bij het implementeren van BIM, je zorgt er ook voor dat deze roadmap effectief toegepast wordt in de praktijk

Wij bieden 

 • Een zelfstandige en afwisselende functie binnen een sterke organisatie met korte communicatielijnen
 • JEen voltijds vast contract binnen een financieel gezonde en groeiende onderneming
 • Je krijgt op maat van jouw ervaring, een intern opleidingstraject aangeboden.

Interesse? Stuur je motivatie en cv tav Bo Van de Kerckhove bo@artesgroup.be

Meer info? http://www.artesgroup.be/

VK is always looking for great people

VK Architects & Engineers is een multidisciplinaire architectuur- en engineeringgroep, actief in Healthcare Design en Building Engineering, met vestigingen in Brussel, Charleroi, Merelbeke, Roeselare, Ho Chi Minh (Vietnam) en Hanoi (Vietnam).

Architecten, vastgoedontwikkelaars, industriële klanten en overheden doen beroep op VK voor engineering van gebouwen, industriële faciliteiten en openbare ruimte. In dit opzicht is duurzaam bouwen een topprioriteit voor ons. Onze afdelingen speciale technieken, stabiliteit en infrastructuur zijn vertrouwd met de nieuwste technologieën.

Samen met de bouwheer en de architect werken onze ingenieurs aan duurzame oplossingen. Getuige daarvan enkele gelauwerde projecten: Gerechtsgebouw Antwerpen, INFRAX-WVEM Torhout, het Vlaams Administratief Centrum Gent en enkele recente projecten waaronder Rode Kruis Mechelen, Waalse Krook, Rabot, renovatie Boekentoren en VAC Gent. Bovendien hebben we met de nieuwbouw van het NATO-hoofdkwartier in Brussel momenteel het grootste Belgische bouwproject en met UPsite de hoogste residentiële toren in België gerealiseerd.

Bij VK hechten we veel belang aan je ontwikkeling. Via VK Academy krijg je de mogelijkheid om je kennis verder uit te bouwen, te versterken en te delen. Carrièrepaden kunnen uitgestippeld worden in alle geledingen van het bedrijf.

Als kennisbedrijf voorziet VK een centrale rol voor Advanced Engineering. Advanced Engineering verzamelt onze topexperten, en versterkt continu de innovatieve kracht en technische kwaliteiten van onze dienstverlening. Daar worden niet alleen onze klanten en projecten, maar via interne kennisdeling ook onze medewerkers beter van. Zo kan ook jij bijdragen tot een continu innovatiever en kwaliteitsvoller VK.

Bij VK word je meteen een volwaardig lid van het team en werk je onmiddellijk mee aan projecten. De passie en gedrevenheid van onze medewerkers werkt aanstekelijk. De uitwisseling van innovatieve ideeën, de aandacht voor de carbon footprint van onze projecten, onze specialistische disciplines en multidisciplinaire aanpak tillen medewerkers en projecten naar een hoger niveau.

Bouw jij mee aan de toekomst van VK en realiseer je zo je eigen ambities? Klik dan op onderstaande link voor een overzicht van onze vacatures:

https://www.vkgroup.be/nl/career/

Meer info? https://www.vkgroup.be

SUPERINTENDENT DREDGING WORKS

Bagger | Schepen | Productie | Uitvoering | Buitenland | Jan De Nul

Als superintendent ben je verantwoordelijk voor het volbrengen van de baggerwerken. Je organiseert het werk op een zodanige manier dat de vereiste standaarden en procedures met betrekking tot veiligheid en kwaliteit worden gerespecteerd.

Je bepaalt de meest rendabele baggermethode en volgt dagelijks de output van de werken op. Bij afwijkingen op de planning zoek je mee naar de oorzaak en pas je eventueel de methode aan. Je rapporteert op regelmatige basis aan het Project Management en aan het kantoor in Aalst.

PROFIEL

Je bent Burgerlijk of Industrieel ingenieur.
Je bent een organisatietalent met een grote mate van zelfstandigheid.
Je hebt een sterke interesse in de baggersector.

Wat wij bieden;
Een boeiende en afwisselende job in een no-nonsense internationale werkomgeving op één van onze uitdagende projecten wereldwijd. (rotatiesysteem: 2 maand werken /1 maand verlof)
De winnende combinatie tot succesvolle projecten: teamspirit, autonomie
Bij start 4 weken opleiding in ons kantoor en blijvend kansen tot persoonlijke groei.

http://jobs.jandenul.com/nl/jobs/superintendent-dredging-works

Meer info? http://jobs.jandenul.com/

Als ingenieur bouwkunde ben jij verantwoordelijk voor de voorstudie, het ontwerp en de dimensionering van de vernieuwing van deze bruggen, zodat de projectleider vervolgens de werken kan (laten) uitvoeren.

Dat betekent:

 • Na een concrete vraag van één van onze “Area’s” en in samenspraak met hen bepaal jij het type brug (concept):
  • Je maakt het programma van eisen
  • Je stelt een type/concept voor
  • Je maakt zelf een voorontwerp – de technisch tekenaars zetten dit om in 2D en 3D-tekening
  • Na groen licht stel je de plannen voor de bouwaanvraag en de aanbestedingsplannen
  • Dan stel je de bekistingsplannen op en de rekennota
  • Dit alles gaat naar de area, op basis daarvan schrijft de projectleider het bestek en kan daarbij je technische input vragen.
 • Je volgt de uitwerking van jouw concept in 2D en 3D op bij het tekenbureau en stuurt daarbij twee technisch tekenaars aan
 • Als jouw project in uitvoering is, blijf je erbij betrokken. Je volgt de verschillende fases van het project op, geeft technische ondersteuning en stuurt bij waar nodig, in samenwerking met de projectleider.

Daarnaast geef je ook gericht advies aan de area’s als zij vragen hebben rond typeplannen, ondergrondse kruisingen van kabels en leidingen, bijzondere vervoeren enzovoort.

Meer info? https://www.despoorwegenwervenaan.be/Jobs/jobs-nl/jobs-non-statutair/Ingenieur-bouwkunde

SANACON is een jong en dynamisch bedrijf gespecialiseerd in schadediagnose van betonconstructies en betonadvies en is op zoek naar een assistent betonexpert (m/v) met de mogelijkheid om door te groeien.

OVER SANACON

SANACON is een dienstverlenende UGent spin-off en biedt advies en technische ondersteuning aan bedrijven, architecten, studiebureaus, patrimoniumbeheerders, … met betrekking tot beton(-problemen).

De diensten aangeboden door SANACON worden samengevat in vier grote clusters:

I) Diagnose van de duurzaamheid van beton
II) Structurele diagnose van betonelementen
III) Technische ondersteuning bij expertises
IV) Kwaliteitscontrole

Elk van deze clusters komen aan bod doorheen de levensduur van een betonconstructie. Door de snel groeiende markt van betonrenovatie stijgt ook de vraag naar onze diensten met betrekking tot schadediagnose.

In het kader van deze groei is SANACON op zoek naar een gemotiveerde werknemer, bij voorkeur bachelor of master bouwkunde.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Na een inloopperiode van 6 maanden bent u in staat om zelfstandig een project op te volgen, waarbij volgende fases aan bod komen:

 • Plaatsbezoek: in kaart brengen van de problematiek en noden van de klant, uitwerken van een geschikt onderzoeksprogramma en opmaak van een offerte.
 • Coördinatie en uitvoering van het project: opmaak van een planning, uitvoeren van metingen op locatie, coördineren van technisch personeel en opvolgen van laboproeven.
 • Verwerking van onderzoekresultaten: verzamelen en verwerken van resultaten verkregen uit metingen op locatie en laboproeven, terugkoppelen van resultaten aan waarnemingen op locatie.
 • Verslaggeving: doelgerichte interpretatie van uw bevindingen, rapportering aan de zaakvoerders, opmaak van een praktisch advies voor de klant.

PROFIEL

 • U beschikt bij voorkeur over een diploma bachelor bouwkunde of master bouwkundig ingenieur.
 • U bent op zoek naar een job waarbij uw werk een meerwaarde betekent voor de praktijk en waarbij u verschillende aspecten van ingenieurswerk kan combineren.
 • U hebt een sterke affiniteit voor (gewapend) beton, schadediagnose en herstelling van betonconstructies.
 • U bent stressbestendig, flexibel en in staat zelfstandig en nauwkeurig te werken
 • U bent service-minded.
 • Werkervaring is niet vereist.

AANBOD

 • Een competitieve verloning;
 • Opleidingen in het kader van de job;
 • Doorgroeimogelijkheden;
 • De kans om mee te bouwen aan een jong bedrijf in volle ontwikkeling.

SANACON biedt u de mogelijkheid om uw kennis om te zetten in een concreet betonadvies ter ondersteuning van de praktijk. Het uiteenlopende karakter van onze uitdagende projecten laat toe om zowel werk op locatie, labowerk als bureauwerk te combineren.

Bij interesse stuurt u een CV met begeleidende motivatiebrief naar info@sanacon.be waarna u uitgenodigd wordt voor een gesprek in ons kantoor te Zwijnaarde.

Meer info? http://www.sanacon.be/