Vacancies

Here you can find companies with vacancies. If you find a vacancy interesting it is better to apply as soon as possible.
SBE - Projectingenieur Burgerlijke Bouwkunde

PROJECTINGENIEUR BURGERLIJKE BOUWKUNDE

Werk mee aan boeiende projecten bij één van de grootste ingenieursbureaus van België.

 

Over de functie

Als projectingenieur burgerlijke bouwkunde sta je in voor het ontwerp en de stabiliteitsstudie van diverse bouwkundige constructies, zoals sluizen, bruggen, kaaimuren, industriële constructies en infrastructuur.

Je bent daarbij verantwoordelijk voor het geotechnisch, beton- of staalgedeelte en werkt hiervoor nauw samen met de BIM engineers om te komen tot kwalitatieve 3D modellen en plannen.

 

Over het bedrijf

Je komt terecht in een groeiend ingenieurs- en BIM-bureau dat streeft naar technisch complexe uitdagingen! We willen absolute totaaloplossingen op maat van de klant aanbieden, wat ervoor zorgt dat we vaak die “extra mile” moeten gaan.

Met meer dan 120 werknemers vormen we een hecht team dat elkaar technisch graag naar een hoger niveau tilt en bijstaat op bepalende momenten. En jij kan hier eveneens een belangrijke rol in spelen!

 

Jouw profiel

 • Diploma burgerlijk bouwkundig ingenieur op zak
 • Sterke interesse in complexe bouwkundige constructies
 • Zin om deel uit te maken van een gedreven team met zin voor initiatief en autonomie
 • Niet verlegen om een aardig mondje Frans en Engels te spreken

 

Ons aanbod

SBE is een groeiend bedrijf dat waarde hecht aan haar werknemers. We bieden een uitdagende functie binnen een autonome omgeving. Je mag jou daarbij verwachten aan een informele en open werksfeer met veel leerkansen.

Daarnaast bieden wij een optimaal verloningspakket, inclusief bedrijfswagen.

 

Interesse?

Herken jij jezelf in dit profiel? Neem dan snel een kijkje op onze website!

"Around the VIabuild world in 80 days" for Young Professionals

Around the Viabuild world in 80 days

Studeer jij dit schooljaar af als industrieel ingenieur, en ben je op zoek naar je eerste job? Een plek waar je een vlotte overgang kan maken naar de bedrijfswereld en waar jij je persoonlijke talenten verder kan ontwikkelen? Dan is ons gloednieuwe programma ‘Around the Viabuild world in 80 days’ ongetwijfeld iets voor jou!

Viabuild is een grote Belgische speler gespecialiseerd in wegeniswerken, afbraak- en grondwerken, asfaltwerken, asbestverwijdering, burgerlijke bouwkunde en rioolrenovatie. Na het verenigen van meerdere aannemingsbedrijven in 2013, bouwen we volop aan de toekomst. En daar hebben we jou voor nodig. Want bij Viabuild geloven we in ‘Let’s connect’: onze medewerkers zijn de motor, de stuwende kracht achter het sterke bedrijf dat we vandaag zijn.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers weten wat er speelt binnen de groep. Om jou zo vlot mogelijk te integreren in de wereld van Viabuild, creëerden we daarom speciaal het programma ‘Around the Viabuild world in 80 days’. Op maat van jonge professionals zoals jij. Zo geven we je de kans om niet alleen het hele bedrijf, maar ook de werking van de verschillende departementen te leren kennen. Je doorloopt alle zeven werkdomeinen en maakt kennis met de ondersteunende diensten als administratie, calculatie, de werkplaats en meer. Onze collega’s Nicolas en Sara namen deel aan het programma en vonden zo hun plek binnen het bedrijf als junior werfleiders in verschillende afdelingen. In onderstaande video vertellen ze meer over hun ervaringen met ‘Around the Viabuild world in 80 days’:

 

Tijdens de duur van het programma ben je binnen elk departement een aantal weken actief, en word je begeleid door een interne medewerker. Deze begeleider licht het departement in detail toe, adviseert en informeert je en helpt je met al je vragen. Je maakt zo op 80 dagen tijd kennis met tal van collega’s, wat je snel een intern netwerk van contacten oplevert. Een sterkte die je latere job heel wat makkelijker maakt.

Boven alles willen we een plaats zijn waar je passie tot leven kan komen en waar jij kan leren, ideeën delen en je talent ontwikkelen. Viabuild heeft een sterke reputatie opgebouwd als een multi-service onderneming: we hebben de nodige vaardigheden en expertise in huis om elk project te verwezenlijken, van het initiële concept op de tekentafel tot de finale voltooiing en oplevering. Hierdoor bieden we een afwisselende en uitdagende werkomgeving, waar je kan groeien in je carrière. We werken er steeds aan om de juiste condities te creëren, waarin jouw talent en ambitie kunnen bloeien. Op het einde van het programma bekijken we met jou waar je interesses liggen, en ga je als Junior Werfleider aan de slag bij het departement dat jou volledig ligt.

Ben jij benieuwd naar dit programma en wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met ons via +32 3 206 25 32 of via jobs@viabuild.be. Let’s Connect!

 

Norbert Provoost - Stabiliteitsingenieur | Projectleider
Ingenieursbureau Provoost in Sint-Amandsberg (Gent) is bijna 60 jaar actief in de bouwsector. Het bureau voert stabiliteitsstudies en een breed gamma architectuuropdrachten uit, ontwerpt benzinestations en infrastructuurwerken, staat in voor project management en veiligheidscoördinatie en dit zowel in opdracht van ondernemingen als particulieren. Het bureau heeft een afdeling ‘stabiliteit’ en een afdeling ‘petrol en infrastructuur’ en telt vandaag 24 medewerkers. Meer dan 9000 referenties tonen aan dat we in veel marktsegmenten actief zijn.

We breiden verder uit en willen ons team graag versterken met een (M/V)

 

 

STABILITEITSINGENIEUR | PROJECTLEIDER

Functie

 • Als ingenieur en projectleider ben je verantwoordelijk vanaf het ontwerp tot en met de opvolging van de stabiliteitsprojecten op de werf.
 • De projecten zijn heel divers, waardoor er veel variatie is.
 • Je geeft leiding aan jouw collega’s tekenaars bij de opmaak van de stabiliteitstekeningen.
 • Extern vertegenwoordig je het bureau en ben je het aanspreekpunt voor de bouwheren, de architectenbureaus en de aannemers van jouw projecten.
 • Je bent ook op de werven aanwezig, wat jou heel veel voeling geeft met jouw projecten.

 

Profiel

 • Je behaalde een master in ingenieurswetenschappen bouwkunde of burgerlijk ingenieur bouwkunde.
 • Je bent geboeid door het echte ingenieurswerk en door de stabiliteit van constructies.
 • Je bent organisatorisch sterk, je kan leiding nemen en goed coördineren.
 • Je bent communicatief en je kan goed in team samenwerken.

 

Wij bieden jou

 • Technisch uitdagende projecten.
 • Up-to-date middelen en infrastructuur.
 • Veel variatie in je projecten en de vrijheid om je werk zelf te plannen en te organiseren.
 • Een cultuur waar je geen nummer bent: we zijn een bedrijf met een vlakke structuur en een zeer persoonlijke aanpak.
 • Een hecht team om mee te werken, collega’s die er staan voor elkaar.
 • Een centraal gelegen kantoor dat vlot bereikbaar en rustig gelegen is in de rand van Gent, mét parking.
 • De nodige bijscholingen en opleidingen.
 • Een competitief verloningspakket en een mooi aantal verlofdagen.
 • Aandacht voor jouw werk-privé balans.

 

Interesse?

Stuur je cv naar Ingenieursbureau Provoost bvba, alexander@norbertprovoost.be

We behandelen je kandidatuur snel en discreet.

MVE - Stabiliteitsingenieur

Vacature Stabiliteitsingenieur

Omschrijving

Als stabiliteitsingenieur werk je een volledig dossier uit op basis van de ontwerpplannen van de architect. Hierbij bestudeer je grondig de bouwplannen en reken je de dragende elementen in beton, staal, hout of metselwerk uit volgens de Eurocodes. In samenwerking met een bouwkundig tekenaar resulteert jouw berekening in een realiseerbaar en kostenefficiënt uitvoeringsdossier.

Profiel

Master ingenieurswetenschappen bouwkunde (burgerlijk ingenieur bouwkunde) of master industriële wetenschappen bouwkunde (industrieel ingenieur bouwkunde).
Grondig inzicht in structuren en een passie voor structurele analyses.
Vertrouwd met rekensoftware (Scia Engineer) of bereid dit aan te leren.
Basiskennis van CAD-tekensoftware en Office-toepassingen.

Aanbod

Gevarieerde functie ondersteund door een gemotiveerd team.
Opleidingen om je interesses maximaal te kunnen benutten.
Werken in een vlot bereikbaar en modern kantoor.
Marktconform loon aangevuld met extralegale voordelen.

Meer informatie:

MVE vacatures

Victor Buyck Steel Constructions - Projectingenieur
Victor Buyck Steel Construction is een vooraanstaande Europese speler op het vlak van ontwerp en realisatie van complexe en zware staalconstructies, met meerdere productievestigingen in België.

Onze projecten omvatten gerealiseerde staalstructuren en zijn verspreid over de hele wereld: het retailcenter in Kuala Lumpur, the Gherkin in London, bruggen in Ghana en Trinidad & Tobago. Dichter bij huis zijn het Havenhuis te Antwerpen en de beweegbare bruggen op de nieuwe snelweg A11 tussen Zeebrugge en Knokke bekende referenties.

Momenteel is er een vacature voor

PROJECTINGENIEUR

Master in de Ingenieurswetenschappen – Bouwkunde/Architectuur

De functie

 • Je staat in voor de stabiliteitstudies, detailberekeningen en montagestudies van uiteenlopende staalconstructies.
 • Je coördineert de stabiliteits-technische onderwerpen met de klant, engineering, werkplaats, montage en de studiebureaus in onderaanneming.
 • Je controleert externe studies en waakt over de economische uitvoering van de ontwerpen.
 • Je werkt in nauw overleg samen met de projectmanager, de werfleider, de projecttekenaar en je collega’s projectingenieurs.
 • Je rapporteert aan de directeur van Buyck Engineering, het studiebureau van Victor Buyck Steel Construction.

Jouw profiel

 • Je bent een burgerlijk ingenieur bouwkunde of architectuur, met interesse in de staalwereld of aanverwante vakgebieden.
 • Je combineert een sterk rationeel-analytische ingesteldheid met een goede teamgeest, en getuigt van een groot doorzettingsvermogen om de engineering tot een goed einde te brengen.
 • Je houdt van een gevarieerde job in een internationaal, groeiend bedrijf. Je bent leergierig, en gemotiveerd om snel ervaring op te bouwen en jou alle fascetten van de job eigen te maken.
 • Je kunt goed overweg met MS Office, en hebt ervaring met een rekenpakket. Een vlotte kennis van Frans, Engels en/of Duits is een pluspunt.

Ons Aanbod

 • Een technisch gevarieerde en uitdagende job met verantwoordelijkheid waarin je kan meewerken aan internationale projecten. De beroepsfierheid spreekt voor zich!
 • Je maakt deel uit van een sterk geëngageerd en gemotiveerd team.  Je staat er niet alleen voor!
 • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen in hetgeen je graag doet.
 • Een competitief salaris met extralegale voordelen én toekomstperspectief!

Ben je geïnteresseerd, aarzel niet en solliciteer via https://jobs.victorbuyck.be/nl

We maken graag met jou een afspraak om de vacature toe te lichten!

Lobelle Studiebureau - Ingenieur Infrastructuur

INGENIEUR INFRASTRUCTUUR

Taken

Je analyseert de eisen van de opdrachtgever en vertaalt die in een plan van aanpak. Je hebt de leiding over het project, communiceert met de opdrachtgever en de uitvoerders. Je woont alle vergaderingen met besturen, opdrachtgevers, uitvoerders en eventueel bewoners over je project bij.

Je stuurt als projectleider met je expertise autonoom het projectteam aan van ontwerp tot uitvoering . Een geslaagd bouwwerk is vooral jouw verdienste. Je integreert bij het voorontwerp diverse disciplines, zoals landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en verkeersdeskundigen.

Je maakt aanbestedingsdossiers op. Grondverzetberekening, interpretatie van het Milieu Hygiënisch Onderzoek, grondbemalingsstudies en zettingsberekening, hydraulische berekeningen in kader van de watertoets, hydronautberekeningen, sterkteberekening riolering en het toepassen van het TB 250 voor opstellen van ontwerp horen bij je taken. Je analyseert de biedingen en bereidt het aanbestedingsverslag voor. Je volgt de werf op, organiseert wekelijks werfvergaderingen, je kijkt de vorderingsstaten na, maakt de eindafrekeningen en as built- op.

Profiel

 • Je bezit een diploma ingenieur. Een attest van veiligheidscoördinator is een pluspunt.
 • Je hebt kennis van de wet op de overheidsopdrachten of bent bereid die snel te verwerven.
 • Je bent creatief, proactief, oplossingsgericht en kan goed communiceren.
 • Je werkt graag in team en de collega’s kunnen altijd op je rekenen.
 • Je bent bereid je voortdurend bij te scholen.
 • Je bent positief ingesteld, klantvriendelijk en respecteert deadlines.

Meer info op www.studiebureau-lobelle.be

Indien deze uitdaging iets voor jou is stuur dan uw cv naar: info@studiebureau-lobelle.be

Tractebel - Water Infrastructuur expert - junior

Introduction

With over 4,400 employees around the world, Tractebel is a leading international engineering company, offering state-of-the-art engineering and consulting solutions within the energy and infrastructure market for public and private customers. Tractebel is one of the business lines of Engie.

 

“WATER” is one of the product lines of Tractebel, specialised in port engineering and waterway infrastructure, with projects all over the world. The technical competences within our team cover the complete range of marine infrastructure: quay walls, locks, jetties, dikes, off shore wind foundations, bridges, tunnels, flood protections, master planning, port expansion, etc. Our team designs projects from feasibility, over conceptual and detailed design through owner’s engineering, in close collaboration with our national and international clients.

Tractebel has a long track record regarding design and construction of ports and waterways, as for example the conceptual design and technical assistance of the third set of locks of the Panama canal, detailed design of the caisson wall of the Piraeus container terminal in Greece, design of 2nd jetty of the Fluxys LNG terminal in the Port of Zeebruges in Belgium, master plan to improve sea access to the port of Zeebruges, design and assistance during construction of the stabilisation of the existing quay wall of the river Scheldt in the city of Antwerp, detailed design of a rolling bascule bridge in the port of Antwerp, conceptual design of foundations of many offshore wind farms in Belgium and abroad, etc.

To tackle the exciting challenges that lie ahead, we will strengthen our team are looking for dynamic and motivated people with a passion for marine structures.

Mission

Junior water infrastructure expert

 • You will be a player throughout the execution of our marine infrastructure projects
 • You carry out design work under supervision of the project leader
 • You dimension marine infrastructure projects following current Belgian and European standards, legislation, codes of practice and internal guidelines.
 • Prepare designs (preliminary, basis, tender, detailed) for marine structures such as Port & waterways development studies: Port Master planning, locks, Quay walls, Jetties, Bridge foundations, Flooding areas, dikes, Breakwaters and perform analyses to find the optimum installation method of these structures; always with an open mind for innovative and alternative solutions.
 • You follow up and verify the drafting work with the CAD designers
 • You communicate with other project/discipline members
 • You are reporting to the project leader and your team manager
 • You develop your technical skills (SCIA Engineer, DSheet Piling, Ansys, Plaxis, …)
 • You keep up with standards, new techniques and developments in your discipline
 • Ensure knowledge development and sharing related to your expertise

Profile

 • You recently graduated or are about to graduate as a Master of Science in Civil Engineering with a Major in ‘Dredging and Off-Shore Engineering’ or ‘Construction Design’ or ‘Marine Engineering’.
 • You have a specific interest in applying the relevant design codes and guidelines for the structural design and soil-structure interaction of offshore substructures or other marine infrastructure such as port infrastructure, quay walls, sheet piles, anchors, combi walls, …
 • You have an interest in designing concrete reinforcement in complex 3D structures.
 • You are analytical and precise.
 • You are quality driven and operate in a customer-focused way
 • You are a team player
 • You are mobile and open to missions abroad (short - term).
 • You have an international driving license / driving license “B”.
 • Knowledge of Design Standards (ISO, EC, NEN, EAU, …)
 • Knowledge of standards for Building Consent (omgevingsvergunning) in Flanders (Belgium) is an asset

Software knowledge

 • Expertise in modelling with SCIA Engineer, Plaxis, GeoStudio and/or Dsheet is an asset.
 • You have proficient knowledge of standard computer programs including spreadsheets and word processing.
 • Basic knowledge CAD software (Revit, Autocad, Civil 3D of Tekla, BIM360 …)

Languages

You have a good command of at least two of the following languages, with excellent writing skills: Dutch English – French.

 • Dutch: proficient

What we offer

 • A position in an internationally reputed company with room for personal and professional development via the Tractebel Engineering School and the ENGIE University;
 • Challenging and exciting international projects in a dynamic team of high-level experts;

Interested?

Please contact: sammie.anckaer@tractebel.engie.com

or: elyne.vermeulen@tractebel.engie.com

Bekaert - Sales engineer building products
Within our business platform Building Products, we commercialize amongst others Dramix® steel fibers for concrete reinforcement or for reinforcement of industrial floors. For more than 40 years, the Dramix® steel fibers have the number 1 position in the market. Innovation & superior service to our customers contribute to this success.

To strengthen our team we are looking for a Sales Engineer Building Products for the Belgian market to achieve our growth ambitions for the future. It will be your mission to further develop the market of Dramix® steel fibers in Flanders.

 

Your role

 • You will achieve your sales targets by building and further strengthening the relations with our existing and future customers, and by delivering value-adding solutions to them. You will have contact with concrete contractors, architects, engineers, developers, etc. in the sector of industrial flooring.
 • You support both your customers and colleagues by working out technical solutions. You make their projects successful by providing designs; these calculations mainly focus on the structural design of all kind of (steel fiber) concrete structures.
 • You will track and analyze current and future trends in your domain (industrial flooring & structural engineering) in order to develop the market of Dramix®steel fibers applications. You further elaborate your network and other influencing parties within the building industry to generate new business.
 • You will report to the Area Sales Manager Benelux.

 

Your profile

 • You have a master’s degree in engineering specialized in construction.
 • You are entrepreneurial and you like to build and extend a network.
 • You like to influence others and you like to negotiate.
 • You like to deliver superior service to your customers by delivering technical advice and making the necessary calculations to make the projects of your customer successful.
 • You speak fluently Dutch, English & French.

 

Our offer
We offer a competitive remuneration package and the possibility to work from a home office. Bekaert also offers continuous development opportunities both in the job as in our global organization.

 

Interested?

Interested to learn more about the various projects we work on? Check out our website www.bekaert.com/dramix and LinkedIn page https://www.linkedin.com/showcase/bekaert-construction/

 

Please do not hesitate and apply by submitting your resume via our website or send an e-mail to Anne.Deblaere@bekaert.com.

Herbosch-Kiere - Werfleider

WERFLEIDER

HERBOSCH-KIERE is een aannemer van waterbouwkundige werken in Europa met zetel te Kallo (Linkeroever Antwerpen). HERBOSCH-KIERE maakt deel uit van de Groep EIFFAGE, een sterke en gediversifieerde groep met meer dan 3.500 medewerkers in de Benelux. De vele projecten en disciplines binnen de groep EIFFAGE, geven je maximale ontplooiingskansen en doorgroeimogelijkheden.

Momenteel zoeken wij een Werfleider voor binnen- en buitenland

Functiebeschrijving

- je zorgt voor de praktische werfopvolging en staat in voor de coördinatie en controle van de werken uitgevoerd door eigen werknemers en onderaannemers.
- je staat in voor de dagelijkse technische en administratieve leiding van een project
- je implementeert en monitort het algemene beleid inzake veiligheid, kwaliteit en milieu

Profiel

- je genoot een bouwkundige opleiding (Bachelor- Industrieel- of Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde) en vertoont een bijzondere interesse voor waterbouwkundige werken.
- je hebt zin voor organisatie, werkt nauwkeurig en bent een echte teamplayer
- je hebt een uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal en goede noties van het Frans
- je kan vlot overweg met de meeste courante PC-toepassingen

Aanbod

- je komt terecht in een stabiele milieubewuste onderneming die behoort tot één van de toonaangevende internationale bouwconcerns
- begeleiding door ervaren collega’s op de werkvloer
- je kan rekenen op een aantrekkelijk loon, aangevuld met vele extralegale voordelen
(groepsverzekering, invaliditeitsverzekering, hospitalisatieverzekering, bedrijfswagen, IPhone, maaltijdcheques, ecocheques, e.a.)
- je kan op vrijwillige basis deelnemen aan een uitgebreid aanbod van diverse after work activiteiten

Contact

Herbosch-Kiere nv – T.a.v. Nastenka Buzon – Haven 1558 – Sint-Jansweg 7 -B-9130 Kallo

Nastenka.BUZON@Eiffage.com
T 03/570.04.81
F 03/575.03.10
M 0471/913.723

BM Engineering

F U N C T I E O M S C H R I J V I N G

Als projectingenieur voor de afdeling Civil sta je in voor het tijdig en inhoudelijk correct uitwerken van studies en/of volledige dossiers, dit onder leiding en coaching van een BU Director, Team of Project Manager teneinde maximaal bij te dragen aan de rendabele uitvoering van de bestelde projecten. Het takenpakket van een projectingenieur bij de civiele afdeling is zeer afwisselend waarbij hoog wordt ingezet op levenslang leren en persoonlijke ontwikkeling.

• Je krijgt concrete opdrachten en taken van de BU Director en Team Manager en werkt dossiers, studies, ontwerpen/aanbestedingen nauwkeurig uit, maakt klaar voor uitvoering.
• Je houdt zich aan de voorziene weekplanning en timing. Je anticipeert en verwittigt tijdig de Team Manager bij problemen.
• Je lost technische problemen op die volgens kennis en ervaring kunnen variëren van éénvoudig tot zeer complex volgens de scope van projecten.
• Je controleert tijdens de uitvoeringsfase van het project de naleving van de afspraken, de plannen en de voortgang van het project.
• Je rapporteert overzichtelijk en op tijd de bevindingen aan de Team Manager (die de vergaderingen met de verschillende partijen voorzit).
• Je helpt de werfvergaderingen voorbereiden en neemt hieraan ook actief deel op vraag van de Team Manager.
• Je staat in voor het correct en efficiënt afwerken van projecten en studies met het oog op de rendabiliteit van projecten.
• Je bent klantgericht en sociaal vaardig wanneer op vraag van de Team Manager deelgenomen wordt aan werfvergaderingen en contacten met externe partijen.
• Je stuurt Modelleurs op een uniforme manier aan en controleert hun werk.
• Je staat open om jezelf te verdiepen in de wereld van de waterbouw en draagt bij aan een continue procesverbetering d.m.v. bijscholingen en opleidingen

K W A L I F I C A T I E S

• Je bent Burgerlijk Ingenieur bouwkunde (of Burgerlijke Ingenieur-Architect) of Industrieel Ingenieur bouwkunde.
• Ervaring in een studiebureau is een plus maar geen vereiste.
• Je hebt het talent om mensen aan te sturen en te motiveren, je beschikt over een positieve teamspirit.
• Je bent stressbestendig en kwaliteitsgericht en bent niet bang om verantwoordelijkheid op te nemen.
• Je bent leergierig en nieuwsgierig om je te verdiepen in civiele en waterbouwkundige technieken en studies.
• Je hebt een goede kennis van teken- en rekensoftware en van de MS office toepassingen.
• Je hebt sterke interesse om te fungeren in een BIM-omgeving en dit verder uit te bouwen.

W I J B I E D E N J O U

• Persoonlijke ontwikkeling in een studiebureau.
• Doorgroeimogelijkheden gebaseerd op jouw persoonlijke ambities en wensen.
• Kansen tot volgen van interne en externe opleiding.
• Een familiale sfeer waarin open communicatie en een constructieve samenwerking met je collega’s belangrijker zijn dan strikte hiërarchie.
• Inspirerende en de meest uiteenlopende projecten.
• Marktconform salaris aangevuld met extralegale voordelen

I N T E R E S S E ?

Mail bij voorkeur je gegevens naar cc@bmengineering.be. Voor inlichtingen kan u steeds terecht bij Caroline Claeren op het nr. 056/28 26 20.

Infrabel - Project ingenieur civil engineering Gent

Context van de functie

Infrabel is een dynamisch overheidsbedrijf dat actief bijdraagt tot een duurzame mobiliteit ten dienste van de sociale en economische ontwikkeling in België. Als infrastructuurbeheerder van het Belgische spoornet heeft het als opdracht een betrouwbare en aan de huidige en toekomstige behoeften aangepaste infrastructuur ter beschikking te stellen van de spoorwegondernemingen. Veiligheid en stiptheid staan hierbij centraal.

Binnen de directie Asset Management (I-AM) is een doorgedreven onderhoud en de vernieuwing van de spoorinfrastructuur de hoofdvoorwaarde voor veilig en stipt treinverkeer. Deze directie beheert dagelijks alle onderdelen van de spoorinfrastructuur (sporen, seinen, bovenleiding, tractie onderstations enz.): inspecties op het terrein, proactieve & reactieve onderhouds- en vernieuwingswerken en alle logistieke en gespecialiseerde ondersteuning dat daarbij nodig is.

In deze context heeft Infrabel de missie om kunstwerken (bruggen, tunnels, spooronderdoorgangen, steunmuren, …) in stand te houden en te vernieuwen. Infrabel streeft ernaar overwegen te vervangen door een volwaardig mobiliteitsalternatief. In het kader van deze doelstellingen is Infrabel op zoek naar een “Projectingenieur Civil Engineering”.
Je werkzetel is Gent Sint-Pieters. Je maakt regelmatig verplaatsingen binnen de Area Noord-West (50%).

Functie en verantwoordelijkheden

Als Projectingenieur Kunstwerken beheer je projecten betreffende de het onderhoud en de vernieuwing van kunstwerken (bruggen, tunnels, …), alsook projecten ter vervanging van overwegen. Dit houdt onder andere volgende activiteiten in:

 • Je beheert een sector met een 250 tal kunstwerken waarbij je de inspectierapporten analyseert en de maatregelen vastlegt om deze kunstwerken duurzaam te herstellen of te vernieuwen.
 • Je analyseert bij elk project de omgevingssituatie zodat je ontwerp ook toekomstbestendig is op vlak van waterhuishouding, toegankelijkheid en nieuwe ontwikkelingen.
 • Je coördineert projecten van ontwerp tot uitvoering (studie, omgevingsvergunning, opstellen bestek, aanbesteding, uitvoering werken, indienstname, …) waarbij je voor de berekeningen ook beroep kan doen op de studiedienst CE van Infrabel.
 • Je prioriteert projecten binnen de toegekende budgetten.
 • Je leidt een ploeg van 2 à 3 ervaren werfleiders die de uitvoering van het project door een externe aannemer van kortbij opvolgen en hierbij aan jou rapporteren.
 • Als een team neem je de beslissingen op de werf inzake veiligheid, kwaliteit, planning en budget.
 • Je optimaliseert het projectbeheer voor de instandhouding van bruggen en tunnels in de Area.
 • Je bouwt sterke werkrelaties uit met collega’s van de eigen en andere specialiteiten alsook met externe openbare besturen (gemeenten, bovenlokale instanties…).
 • Je neemt deel aan besprekingen in het kader van planprocessen inzake de bestemming van publieke ruimte om een optimale integrale mobiliteit (stappers trappers, trein, tram, bus, …) na te streven.
 • Je neemt deel aan het veiligheids-, kwaliteits- en milieubeleid van Infrabel door risicoanalyses uit te voeren.

Profiel

 • Je beschikt over een diploma Industrieel of Burgerlijk ingenieur Bouwkunde. Het is een extra troef als je beschikt over een diploma Veiligheidscoördinator of daar ervaring in kan voorleggen.
 • Je kan bij voorkeur vlot overweg met klassieke tekenprogramma’s (Autocad, Civil 3D…).
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en hebt een basiskennis van het Frans.
 • Je analyseert verschillende aspecten van een probleem en gaat oplossingsgericht te werk.
 • Je overlegt graag met diverse interne en externe partners om tot gedragen oplossingen te komen.
 • Je bent een leergierige teamspeler waarbij je gezamenlijke doelen hoog in vaandel draagt.
 • Je neemt initiatief om werkwijzen te verbeteren Je bent ontvankelijk voor nieuwe noden en evoluties die je eigen discipline kunnen overstijgen.
 • Je gelooft in een spaarzaam omspringen met de publieke ruimte; in de toekomst van het openbaar vervoer en een betere afstemming op zachte infrastructuur (voet- en fietsverbindingen) en je wil daarin een betekenisvolle rol spelen.

Wij bieden je

 • Een boeiende en afwisselende job.
 • Bij een stabiel bedrijf dat bijdraagt aan een duurzame mobiliteit voor de samenleving.
 • Talrijke opleidings- en doorgroeimogelijkheden: jij bent ondernemer van je eigen carrière.
 • Veel flexibiliteit, zodat je zelf de balans tussen werk en privé kan bepalen.
 • Een aantrekkelijk loonpakket met verschillende aanvullende voordelen.
 • Gratis reizen met de trein in België.

Welke stappen doorloop je?

Solliciteer online > wij nemen contact met je op > selectiegesprek (online) > medisch onderzoek > welkom bij Infrabel!

Heb je een beperking en kunnen redelijke aanpassingen je een vlotte
sollicitatie ervaring garanderen? Laat het ons dan weten.

De inschrijvingen worden afgesloten van zodra er voldoende kandidaturen zijn.

Vragen?

Contactpersoon: Guillaume Dehantschutter
0490/14 34 95 @: guillaume.dehantschutter@infrabel.be

Stadsbader - Burgerlijk ingenieur bouwkunde
Werkvoorbereider – Burgerlijke Bouwkunde

 

Functieomschrijving

 • Als werkvoorbereider sta je in voor het uitwerken van het volledige technische dossier in uitvoering.
 • Je zorgt ervoor dat alle plannen en technische fiches correct opgemaakt zijn voor uitvoering, rekening houdend met de planning van de werf.
 • Je analyseert de dossiers grondig, onderzoekt leemtes en optimalisaties.
 • Intern werk je nauw samen met de werfleider, projectleider, tekenaar en aankoopdienst. Je bent de schakel tussen het uitvoerende werfteam en de interne diensten.
 • Je rapporteert aan de projectleider van het desbetreffende werk.
 • Je stuurt de planner en de aankoper aan.
 • Extern sta je in nauw contact met de studiebureau’s, onderaannemers en opdrachtgever.

 

Profiel

 • Je hebt een opleiding Master / Burgerlijk ingenieur Bouwkunde achter de rug.
 • Je werkt oplossingsgericht, je bent klantvriendelijk en je hebt een flexibele en kritische instelling.
 • Je kan je goed inleven in de wensen van de opdrachtgever en weet deze te vertalen naar passende en onderscheidende oplossingen.
 • Je bent accuraat en je kan goed werken onder druk zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.

 

Aanbod

 

 • Een aangename werksfeer binnen een dynamisch team van gedreven mensen.
 • Kans om mee te werken aan de verdere groei van ons sterk bedrijf.
 • Een professionele en sterke omgeving met veel ervaring.
 • Via onze Stadsbader Academy kan je persoonlijk en professioneel verder groeien.
 • Een competitieve verloning met extra legale voordelen.

Vandenbussche - Young graduate
Een diploma op zak en klaar om je eerste stappen te zetten in de boeiende aannemerswereld? Kom dan zeker kennismaken met Vandenbussche en onze opportuniteiten voor young graduates!

Wat verwachten wij van jou?

 • Een gezonde dosis ambitie en enthousiasme om er in te vliegen. Dankzij de ondersteuning van een ervaren projectteam krijg je de kans je theoretische kennis om te zetten in praktijk. Stap per stap leer je de verschillende aspecten in projectopvolging van ruwbouw tot en met afwerking kennen en groei je uit tot een volwaardig teamlid.
 • Constructieve en transparante communicatie. Vlotte en respectvolle communicatie is cruciaal voor een goed verloop van het project. En dit zowel naar externe partners als naar collega’s toe. Wij zullen steeds eerlijk met jou communiceren en hopen op een zelfde open houding van jou. Grijp de kans om bij te leren van collega’s en stel vragen!
 • Aandacht voor kwaliteit en veiligheid. Met het Vandenbussche team zetten we 100% in op kwaliteit en veiligheid en we verwachten van jou hetzelfde. Hiervoor reiken we verschillende tools aan om je wegwijs te maken in de Vandenbussche werkwijze: ons kwaliteitshandboek, preventierapporten, opleidingen, …

Wat mag jij van ons verwachten?

 • Een 170-tal enthousiaste collega’s die klaar staan om jou te verwelkomen in de Vandenbussche familie. Samenwerken, kennisdelen en leren van elkaar: samen bouwen we beter.
 • Een uitgebreid opleidingsprogramma (Vandenbussche Academy). Wij staan klaar met een gestructureerd introductieplan en ondersteunend netwerk om jou mee te nemen in de boeiende wereld van projectopvolging. Dankzij een nauwgezette begeleiding, interne en externe opleidingen, expertensessies, … leer je de kneepjes van het vak en krijg je de mogelijkheid om door te groeien tot de functie die jou op het lijf geschreven staat!
 • Uitdagende bouwprojecten in Oost- en West- Vlaanderen. Met ons hoofdkantoor te Aalter als uitvalsbasis werk je grotendeels vanop één van onze werven in een goed uitgeruste werfkeet. Een nine to five job kunnen we niet beloven, wel een gezonde work-life balance.
 • Een aantrekkelijk all-in pakket. Je komt terecht in een aangename en moderne werkomgeving. Uiteraard belonen we jouw werk met een marktconform loon, aangevuld met extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, groeps- en hospitalisatieverzekering, …

Interesse in de vacature Young Graduate?

Neem vandaag nog contact op met Phebe van HR voor meer informatie.
Tel. 09 325 75 47 of vacatures@vandenbusschebouw.be

Qubus - Tekenaar - 3D modelleur CLT
Door de sterke groei bij Qubus, specialist in Hout Bouw & Interieur, wensen we ons team uit te breiden met een Tekenaar - 3D Modelleur CLT met ambitie! Correct uittekenen en 3D modelleren zijn essentieel voor een performant bouwproces. Je bent een belangrijke schakel tussen ontwerper, productie en de projectleider uitvoering.

Jouw takenpakket:

 • De ontwerpen van architecten, bouwheren en -partners modelleer jij in Revit naar 3D constructies in CLT. Daarbij wordt de informatie van alle bouwpartners via BIM samengebracht en afgetoetst d.m.v. clash
  detection.
 • Jouw plannen zijn niet alleen de basis voor een correcte prijszetting maar zullen ook gebruikt worden voor het aansturen van de productie met CNC machines en als plaatsingshandleiding dienen voor de monteurs.
 • Je ondersteunt de projectleiders met het uittekenen van werf gebonden technische details in AutoCad.
 • Je staat verder in voor het aanpassen en up-to-date houden van de plannen tijdens de uitvoering van het project. In deze rol rapporteer je aan de betrokken projectleider.
 • Je bent steeds op zoek naar optimalisatie van processen en technieken met oog op het maximaal beperken van de foutenlast.
 • Je rapporteert aan het afdelingshoofd CLT.

Jouw profiel:

 • Je hebt een diploma Bouwkunde, Toegepaste Architectuur of bent gelijkgesteld door ervaring.
 • Je hebt een voorliefde voor houtbouw, ecologie en hebt basiskennis van stabiliteit.
 • Je bent gebeten door vooruitstrevende bouwtechnieken en BIM.
 • Planlezen heeft voor jou geen geheimen en je hebt een goed ruimtelijk inzicht.
 • Je kan zeer goed werken met Autocad, kennis van Revit is een pluspunt. Je krijgt de mogelijkheid tot het aanleren van het programma Revit.
 • Je bent ambitieus en je hebt bij voorkeur al een eerste werkervaring gehad.
 • Je werkt zeer nauwkeurig, systematisch en geordend.

Ons aanbod:

 • Een aantrekkelijk verloningspakket met extralegale voordelen zoals groepsverzekering en hospitalisatieverzekering.
 • Je komt terecht in een dynamisch en gedreven team en je maakt deel uit van het sterke groeiverhaal van Qubus.
 • Variërende bouwprojecten tem. klasse 5 in Oost- en West-Vlaanderen, m.a.w. vanuit Aalter filevrij werken.
 • Interne en externe opleidingen mogelijk.

INTERESSE IN DE JOB TEKENAAR - 3D MODELLEUR CLT?
Neem contact op met Phebe van HR
(0472 78 23 40 – vacatures@qubus.be)

Jan De Nul - Superintendent Dredging Works

Superintendent Dredging Works

Jan De Nul Group staat synoniem voor bagger-en landwinningsprojecten van A tot Z, wereldwijd én op het hoogste niveau!  Deze positie als wereldspeler hebben we te danken aan onze technische innovatieve knowhow en de modernste baggervloot ter wereld.  Aangezien stilstaan achteruitgaan is, blijven wij investeren in de toekomst, onze vloot én personeel.

Als superintendent ben je verantwoordelijk voor het volbrengen van de baggerwerken. Je organiseert het werk op een zodanige manier dat de vereiste standaarden en procedures met betrekking tot veiligheid en kwaliteit worden gerespecteerd.

 • Je bepaalt de meest rendabele baggermethode en volgt dagelijks de output van de werken op.
 • Bij afwijkingen op de planning zoek je mee naar de oorzaak en pas je eventueel de methode aan.
 • Je rapporteert op regelmatige basis aan het Project Management en aan het kantoor in Aalst.

Profiel

Je bent Burgerlijk of Industrieel ingenieur.
Je bent een organisatietalent met een grote mate van zelfstandigheid en hebt een sterke interesse in de baggersector.

Meer info over jobs bij Jan De Nul: https://jobs.jandenul.com/nl